úterý 29. ledna 2013

Penne, tofu a rajčatová omáčka

Rychlý oběd u kterého se ale určitě vyplatí dát si práci s loupáním rajčat i papriky. Tofu je v mém případě lahůdkové, ale stačí jakékoliv jiné. Pokud použijete uzené, je dobré vynechat časnek a naopak na úplný závěr ochutit šťávou ze lžíce čerstvě strouhaného zázvoru, sýr použít jemnější. Pro milovníky chilli je možno (jako na fotce) navrch trochu sušeného namlít. Zimní rajčata ani papriky sice moc rádi nemáme, ale občas je přecijen koupíme. Naučila jsem se je loupat a zvláště dětem pak víc chutnají. Rajčatům navíc ještě vykrojím tu tvrdou část kolem stopky. Rajčata přeliju vařící vodou, chvíli je v ní nechám, pak ji sliju a celkem snadno oloupu. Papriky zbavené semen a přepůlené opeču rozkrojenou částí dolů pod grilem v troubě až slupka na některých místech zhnědne. Pak je dám do mikrotenového sáčku, kde je nechám pět minut zapařit. Jednotlivé půlky vytahuji a loupu.



Penne, tofu a rajčatová omáčka

1 balíček tofu
4 rajčata
2 červené papriky
1 stroužek silného česneku
2 velké rajské protlaky
100g nivy
3 lžíce olivového oleje
trochu cukru
provensálské koření
vařené těstoviny (např. penne)

Tofu nakrájíme na menší kostky, oloupané papriky také, společne s tofu je osmahneme na olivovém oleji. Přisolíme a přidáme rajské protlaky. Podle kyselosti protlaků přisladíme. Krátce společně smažíme a mícháme. Poté přidáme drcený česnek a doředíme vodou. Na závěr přidáme na kousky pokrájená oloupaná rajčata a mleté provensálské koření. Můžeme dochutit chilli nebo pepřem, dosolíme. Podáváme s těstovinami ozdobené strouhanou nivou.





Žádné komentáře:

Okomentovat